Hoppa till sidans innehåll

Försäkring


Som medlem i vår klubb har du en grundförsäkring i Länsförsäkringar Liv.
Kostnaden för försäkringen är inräknad i medlemsavgiften.


Medlemsförsäkringen omfattar:

 • Olycksfallskada (även förfrysning, värmeslag och solsting) som drabbar dig UNDER DELTAGANDE I AKTIVITETER ANORDNADE AV RIDKLUBBEN samt under den direkta färden till och från sådan verksamhet.
 • Rider/tränar du på egen hand, eller är i stallet och sköter privathäst, eller medverkar i annan verksamhet där inte föreningen är s.k. anordnare, så innebär detta att försäkringen EJ GÄLLER vid dessa tillfällen.
 • I så fall rekommenderas du eller dina föräldrar att kontrollera ditt försäkringsskydd i din privata hemförsäkring/olycksfallsförsäkring. Vissa bolag har undantagit ridsporten...
 • Invaliditetsersättning om olycksfallsskadan orsakar invaliditet inom tre år från olycksfallsdagen. Vid invaliditet under 50% grundas ersättningen på 200 000kr. Vid invaliditet om minst 50% grundas ersättningen på 400 000kr.
 • Ersättning för läke-, rese- och tandskadekostnader inom Norden som inte Försäkringskassan ellen annan försäkring ska betala.
  Ersättning: utan basbeloppsbegränsning i tre år.
 • Ersättning för kläder och glasögon En förutsättning är att skadan medfört läkarbehandling. Ersättning kan utges med högst 25% av basbelopp.
 • Dödsfallserättning om olycksfallsskadan inom tre år från olycksfallet orsakar den försäkrades död utbetalas ett engångsbelopp.
 • Anmälan om olycksfallskada, sjukdom eller dödsfall som kan ge rätt till ersättning enligt ovan skall göras så snart som möjligt. Anmälningsblanketter kan fås hos föräkringsbolaget eller fråga någon ansvarig på klubben så hjälper vi dig.

När du rider på egen hand!

 • Rider du på egen hand. Då har du trots medlemskap ändå INGEN olycksfallsförsäkring. Detta beror på att vår försäkring endast gäller när du deltar i aktivitet ANORDNAD av föreningen.
  på licenstävling skyddas du av ryttarlicensenförsäkringen (den liknar den kollektiva försäkringen i ersättningsbeloppen)
 • VAD BETYDER DET FÖR DIG ? Jo vi tycker kräver att du själv har tecknat en gällande olycksfallförsäkring, för att få lov att nyttja vår anläggning på egen hand, så att säga.
  Vi tycker att du för din egen skull skall ha ett bra försäkringskydd även om du bara rider hemma eller ute i skogen.
  Många har kompletterat sin hemförsäkring med olycksfallföräkring, men några bolag har undantagit ridsport, inklusive bergsklättring, motorcross mm, såsom "högrisksporter". Det är alltså viktigt att du tittar igenom föräkringen du har, och om du inte har någon, så rekommenderar vi dig att teckna en omgående.
Uppdaterad: 20 JAN 2013 16:57 Skribent: Monica Olofsson

Postadress:
Tibrobygdens RK - Ridsport
Kateryd 17
54392 Tibro

Kontakt:
Tel: 050422003
E-post: This is a mailto link

Se all info